Over Ponderosa

Ponderosa is opgericht in 1966 als onderdeel van een uitgeverij. In de beginjaren bestond het werk voornamelijk uit hooggekwalificeerde kunstuitgaven die in full-colour gedrukt werden. Daarnaast werd er ook een kleine zeefdrukafdeling opgezet waarin wij als eerste Nederlandse onderneming droogtransfers maakten. Deze wrijfvellen waren in het begin van de jaren '70 niet weg te denken bij grafisch vormgevers en ontwerpers. Al snel groeide de zeefdrukafdeling uit tot een volledig geoutilleerd onderdeel van de onderneming.

De specialisatie werd zeefdruk vanwege de vele en diverse mogelijkheden met deze techniek. Diverse soorten kunststoffen en serigrafie├źn waren de creaties die in die periode veelvuldig werden geproduceerd. Een verschuiving vond in de loop der jaren plaats naar technisch zeefdrukwerk. Vanwege de innovatie van inkten en filmdragers waren de ontwikkelingen bij Ponderosa landelijk bekend geworden. Destijds al maatschappelijk verantwoord met speciale toepassingen en een garantie voor langdurig gebruik.

Ponderosa is zich verder gaan specialiseren in meerdere disciplines. Zeker niet verwonderlijk vanwege de steeds vernieuwende digitale technieken en mogelijkheden. Wij kunnen u volledig tot uw dienst zijn vanaf het ontstaan van het concept tot en met het vervaardigde product. Grafisch ontwerp, het bedrukken van textiel, substraat onderzoek, sign voor langdurig gebruik om maar enkele specialiteiten op te noemen. Wij houden wel van een uitdaging, want door opdrachten die eigenlijk niet kunnen, toch tot een goed einde te brengen bewijzen wij onze specialisatie.

Daarnaast werken wij voor diverse bedrijven waarbij de nadruk ligt op ontwikkeling en voeren hiervoor haalbaarheidsonderzoeken uit, dit alles onder uiterste discretie. Onderzoeken en het vinden van oplossingen voor diverse producten, veelal druktechnische problemen, is een grote uitdaging.

Gevestigd in het Groene Hart van de Randstad hebben wij een mooie landelijke en inspirerende locatie nabij recreatiegebied Vlietland. Dus zeker de moeite waard om eens langs te komen om te kijken waar wij u van dienst kunnen zijn. Wij helpen u graag.